Opettajat2019-02-02T14:44:48+00:00
Loading...

MAIJU KINNULA

Vastaava ratsastuksenopettaja
(äitiyslomalla v. 2019)

Aloitin ratsastuksen siskojeni kanssa jo ihan pikkutyttönä. Harrastus vei mennessään ja tallilla vietetyn lapsuuden jälkeen oli luontevaa opiskella rakkaasta harrastuksesta itselleni ammatti. Olen opiskellut Ypäjän hevosopistolla vuosina 2001 2003. Ensin valmistuin hevosenhoitajaksi ja sitten jatkoin ohjaajaksi. Valmistumiseni jälkeen työskentelin Peikin tallilla ja sieltä vaihdoin Primus Tallille vuoden 2010 alussa. Tallilla mukanani kulkevat myös kaksi sekarotuista koiraa, Masi ja Maisa. Kotona odottaa vuonna 2016 syntynyt esikoiseni Väinö.

Toukokuussa 2012 valmistuin ratsastuksenopettajaksi Ypäjän hevosopistolla.

”Keskittymällä onnistuneisiin hetkiin opit enemmän. Ei kannata keskittyä tehtyyn virheeseen vaan suunnata katse seuraavaan liikkeeseen!”

CAMILLA VERKKONIEMI

Ratsastuksenohjaaja ja tallimestari

HANNA VOLANEN

Ratsastuksenopettaja

Urani aikana olen opettanut sekä ratsastuskoulu oppilaita että yksityisratsukoita. Itse olen kilpaillut kansallisella tasolla kouluratsastuksessa omalla Tanzenstein hevosellani. Lisäksi olen ratsastanut ja kouluttanut nuoria este- ja kouluhevosia. Nuorempana työskentelin estehevosten parissa Yhdysvalloissa ja nuorten laukkahevosten hoitajana Australiassa. Opetustyössäni ammennan laajasta kokemuksestani ja hyvästä huumorintajustani. Painopiste opetuksessani on ratsastajan istunnassa ja kehonhallinnassa.

”Hyvästä ratsastuksesta nauttii myös hevonen.”

EEVA SIIVONEN

Ratsastuksenohjaaja

Aloitin ratsastuksen Tapiolan talleilla 9-vuotiaana, mistä siirryin pian Espoon tallille Silja Pursiaisen oppiin. Sillin mukana muutin Inkooseen koulun loputtua. Vuodet Sillillä töissä antoivat paljon, ne loivat hyvän pohjan tähän ammattiin.
Valmistuin 1986 Ruotsin Strömsholmista ridinstruktör I kurssilta. Opettajana olen toiminut n. 15 vuotta eri ratsastuskouluissa. Saman verran vierähti vuosia kouluratsastaja Maarit Raiskiolla töissä.

Omia ja lainahevosia on ollut useita. Tällä hetkellä ukrainalainen ruuna Ishar on tyttären Laura Kockin kilparatsuna young riders-luokissa.

”Oppiminen on tehokkainta, kun uskallat poistua omalta mukavuusalueeltasi.”

NUPPU KRONLUND

Ratsastuksenopettaja

Valmistuin Ypäjältä vuonna 1984. Siitä lähtien olen opettanut sekä ratsastuskoulujen ryhmiä, että yksityisoppilaita.

Kilpaillut olen aikonani esteratsastuksessa lähinnä 100 – 110cm luokkia. Mutta varsinaisen kisaurani olen tehnyt kouluratsastuksessa itse kouluttamillani hevosilla, joista parhaat ylsivät Intermediare tasolle.

Koulutuomarinakin olen toiminut sekä työskennellyt Suomen Ratsastajainliitossa sihteerinä.

Opetuksessani yritän välittää onnistumisen hetkiä ja joskus hikistä, mutta tunnelmaltaan rentoa fiilistä tunneille.

”Mieti ratsastustuntisi onnistuneita hetkiä, vaikka se olisi vain muutama askel siellä täällä. Epäonnistumisia ei kannata jäädä murehtimaan!”

LAURA PORTHAN

Mastertason ratsastuksenopettaja

Olen elänyt hevosten parissa koko ikäni ja näin ollen päätyminen hevosalan ammattiin oli luonnollista. Opiskelin Ypäjän Hevosopistolla ensiksi ratsastuksenohjaajaksi valmistuen vuonna 2002. Tämän jälkeen olen opiskellut edelleen ratsastuksenopettajaksi ja master-ratsastuksenopettajaksi valmistuen vuonna 2012.

Tähän astisen urani aikana olen työskennellyt mm. ratsastuksenopettajana ratsastuskoulussa sekä opettajana hevosalan ammattillisessa koulutuksessa.

”Jokainen hetki hevosten ja ratsastuksen parissa on mahdollisuus oppia”

LOTTA LEPPÄKOSKI

Ratsastuksenopettaja

Ratsastuksenohjaaja -09, -opettaja -12.

Olen aloittanut ratsastuksen kolmevuotiaana itsepäisillä shetlanninponeilla. Oman ponin sain kaksi vuotta myöhemmin.
Nyt minulla on kotona oma 7 hevosen talli, joissa on oppilaitteni hevosia sekä oma -11 s. tanskalaisruuna Schwarzentraum joka on aloittanut kouluratsun uransa.

Hevoset ovat hienoja, suoria ja rehellisiä eläimiä. Jaksan päivittäin innostua hevosten ja ihmisten kanssa työskentelystä: on mahtavaa seurata, kuinka paljon hevosilla on annettavaa ihmisille niin ratsastuksellisesti kuin myös tunnetasolla.

”Hevosia, niiden lajikäyttäytymistä ja ratsastustunteja seuraamalla oppii hevosesta eläimenä valtavasti. Suurempi tietoisuus hevosesta eläimenä kasvattaa paitsi hevosenlukukykyä, myös ratsastustaitoa.”

JOHANNA RIIHIMÄKI

Ratsastuksenohjaaja ja tallimestari

Johanna on vastavalmistunut ratsastuksenohjaaja, joka on koko lapsuutensa ja nuoruutensa harrastanut Primuksella. Ihana saada ammattiin valmistunut tuttu mukaan tiimiin!

Johanna osallistuu tallimestarin töihin ja opetustehtäviin erityisesti lasten ja nuorten tunneilla.

Johanna on aktiivinen oman ammattitasonsa kehittäjä ja kilpailee aktiivisesti. Hyvä esimerkki tuleville polville!