Hevoset2018-01-04T17:14:54+00:00
Loading...

HEVONEN

Hevonen on suuri, voimakas ja reaktioiltaan nopea laumaeläin, joka kokee maailman hyvin eri tavalla kuin ihminen. Hevosen käsittelyä oppii parhaiten hevosia käsittelemällä, aluksi kokeneen hevosihmisen opastuksella. Avain hevosenkäsittelytaitoon on hevosen tarpeiden ja lajiluonteen ymmärtäminen. Mitä paremmin ihminen oppii tuntemaan hevoset ja niiden käyttäytymisen, sitä turvallisempaa on hevosten kanssa toimiminen.

Hevosten käyttäytymistä ohjaavat vaistot, joiden perustana ovat aistit. Hevonen on saaliseläin, jonka tarkat ja herkät aistit auttoivat sitä selviytymään luonnossa petoeläimiltä. Nopea pako on usein hevosen ensimmäinen reaktio yllättäviin tilanteisiin ja asioihin. Tällaisia voivat olla äkkinäiset liikkeet tai kovat äänet sekä ihmisistä täysin normaalit asiat kuten sateenvarjon aukaiseminen tai pulkan vetäminen.

Koulutetut ja hyvään käsittelyyn tottuneet hevoset ovat ystävällisiä ja työskentelevät mielellään ihmisen kanssa. Ratsastuskoulutyöhön valitut hevoset ovat turvallisia ja monenlaisiin tilanteisiin tottuneita. Ratsastuskoulussa hevoseen tutustuminen on turvallista ja voit luottaa ammattilaisten antamaan ohjaukseen.

HEVOSTEN TIEDOT

Primus Tallilla on paljon osaavia ratsastajia ja olemme panostaneet laadukkaiden hevosten hankintaan ajatuksella, ettei tarvitse hankkia omaa hevosta voidakseen edistyä ja ratsastaa osaavalla hevosella. Hyvät hevoset houkuttelevat hyviä ratsastajia ja hevoset pysyvät hyvässä ratsastuskunnossa.

Meillä on hevosia kaikentasoisille ratsastajille.

Poneja lapsille ja pienikokoiseille aikuisille.

Hyvinkoulutettuja perushevosia – suurin osa harrasteratsastajista tarvitsee käyttöönsä turvallisen ja vakaan ‘allrounderin’, jonka selässä on mahdollisuus keskittyä ratsastuksen opetteleuun kaikissa lajeissa.

Urheiluhevosia osaavampien ratsastajien ratsuiksi.

Suomen Hippos ry:n Heppa-järjestelmä sisältää tiedot kaikista Suomeen rekisteröidyistä hevosista. Sieltä löydät tiedot Primus Tallin hevosista. Voit hakea suoraan hevosen nimellä tai kirjoittaa henkilön nimikenttään Primus Talli Oy, jolloin kaikki tallin omistuksessa olevat hevoset listataan kerralla.

LINKKI: HEPPAJÄRJESTELMÄ

Kuvagalleria