Loading...

LASTEN JA NUORTEN HEVOSTAITOKERHOT KEVÄTKAUSI 2020

Hevostaidot on tärkeä osa ratsastusharrastusta. Olemme panostaneet lasten ja nuorten kokonaisvaltaisten hevostaitojen opettamiseen ja työ jatkuu.

Ratsastus ja hevostaidot kulkevat käsi kädessä ja turvalliseen harrastamiseen sekä hyväksi ratsastajaksi kehittyessä on hevosen ymmärtäminen laajemmin kuin satulasta käsin tärkeää.

TASOT

Hevostaidoissa voi edetä, vaikka ratsastustaso pysyy samana. Ratsastusryhmässä eteneminen edellyttää hevostaitojen kehittymistä.

Primuksella ratsastustasot ja hevostaitotasot ovat Minishettis/Shettis, Russ, Welsh ja Connemara. Voit tutustua tarkemmin tasovaatimuksiin nettisivuillamme: http://www.primustalli.fi/ratsastus/lasten-ja-nuorten-ratsastus/

MISTÄ TIEDÄN OMAN TASONI

Extrassa näet ratsastustasosi ”omat tiedot” sivulla.

MITÄ HEVOSTAITOJA OPITAAN

Hevostaitotunneilla harjoitellaan merkkisuorituksiin valmistavia asioita sekä muuta hevosen hoitoon liittyvää. Tuntien aiheet saat opettajalta ensimmäisellä hevostaitotunnilla.

Saat merkinnän hevostaitokorttiisi jokaisesta aiheesta. On suositeltava käydä kaikki aiheet ainakin kerran ennen merkkisuoritusta kauden lopussa.

MERKKISUORITUKSET

Merkkisuoritus on kauden lopussa tilaisuus näyttää oma osaaminen. Jokaisella tasolla on oma merkkisuoritus. Suorituksesta saa diplomin sekä merkinnän Suomen Ratsastajainliiton jäsenkorttiin. Merkkisuoritukset eivät ole pakollisia. Opettajat arvioivat osaamista tunneilla ja kertovat, kun on valmis seuraavalle tasolle.

Merkkisuoritustasot ovat: Minihoitomerkki, Perushoitomerkki, Hoito I-merkki ja Hoito II-merkki.

Hevostaito- ja ratsastusmerkkejä suorittamalla pääset seuraamaan oman oppimisen kehittymistä ja testaamaan taitojasi. Voit tutustua SRL:n tietopakettiin ja merkkisääntöihin tämän linkin kautta: https://www.ratsastus.fi/jasenelle/suorita-taitomerkkeja/

HINTA

Hevostaitokauden hinta 50€ sisältää:

Hevostaitokerhot pidetään toukokuun loppuun

– Minishettis ja Shettis ti klo 16-17 ja la klo 10-11 (Russ voi osallistua)

– Russ ja Welsh ke klo 18-19 ja su klo 16-17 (Connemara voi osallistua)

– Connemara ke klo 17-18

Ei hiihtolomaviikolla

2)  Kerran kuussa tapahtumapäivä kaikille yhteinen:

Esim.
Kepparimaasto
Keppariuitto
Match-show
Nyyttärit
Liikunnallinen kisailupäivä
Retki lähitallin kisoihin
Hevostaitokisa

3) Merkkisuorituksen ja merkin. Merkkisuoritukset järjestetään kauden loppupuolella toukokuussa.

MUUTA

Shettis ja Russ-tason ratsastustunneille henkilökunta/ hevosenhoitajat satuloivat ponit ja hevoset valmiiksi. Tällä tasolla harjoitellaan näitä asioita valvotusti opettajan kanssa hevostaitotunneilla ja muutaman kerran kauden aikana ratsastustunnin yhteydessä.

Welsh ja Connemara-tason ratsastajat harjaavat ja satuloivat omat hevosensa tunneille.

HEVOSENHOITAJAKSI?

Welsh ja Connemara-tason ratsastajilla on mahdollisuus tulla hevosenhoitajaksi. Otamme kerrallaan n. 20 innokasta nuorta mukaan tiiviimpään toimintaan tallille. Saat osallistua nuorempien oppilaiden auttamiseen, auttaa talliaskareissa ja osallistua hevosten hoitoon laajemmin.

Hoitajat ja hoitamisesta kiinnostuneet tervetuloa hoitajakokoukseen 15.1. klo 18.

Tervetuloa mukaan kartuttamaan hevostaitoja!

Team PrimusTervetuloa, Team Primus

Tallilla tapahtuu

Rataharjoitukset ja kilpailut

2020-01-30T22:56:10+00:00