Loading...

KUULUMISIA TALLILTA

Syyskausi on jo pitkällä, Helsinki Horse Show on yleensä hevosihmisten mittari syksyn taittumisesta kohti talvea. Tallilla arki sujuu kivasti, maneesissa on keskittynyt tunnelma ja kahvila Tirlissä tuoksuu pulla!


WORKING EQUITATION JUNIORIT JA AIKUISET

Olemme iloisia, että WE on löytänyt uuden sukupolven ratsastajat Primus Tallilla! Tämä laji on erittäin suosittu Euroopassa ja kehittää ratsastus-ja hevostaitoja erinomaisesti. Kannustamme kaikkia junioreita ja myös aikuisratsastajia osallistumaan, tulet yllättymään taidoistasi! Tunteja varattavissa Extrassa ja lisätään kauden aikana.


KIKAN RATSASTUSDEMOT

Syksyn ratsastusdemot ovat herättäneet innostusta ja oivalluksia, jes!
 Kikka on kerännyt lisää kokemusta demoista päästessään ratsastajaksi Charlotte Dujardinin  master class-klinikkaan Englannissa viime viikonloppuna. Mikä fiilis, tuhat ihmistä yleisössä ja itsekoulutettu Savannah-tamma GP-demossa klinikan viimeisenä hevosena!

Tälle kaudelle vielä yksi demo varattavissa Extrassa lauantaina 3.12 klo 16.30-17.30, aiheena taivutusväistöt ja pohkeenväistö. Tule oppimaan ja keskustelemaan. Voit lähettää kysysmyksiä aiheesta etukäteen sähköpostitse.
HUOM! Tämä tilaisuus on avoin kaikille, hinta 25€. Ilmoittautumiset sähköpostitse ratsasta@primustalli.fi, jos sinulla ei ole Extra-tunnuksia.KEVÄTKAUSI 2023

Aloitamme kevätkauden 2.1 ja ratsastetaan Juhannukseen asti.

Syksyn vakiovuorosi siirtyy automaattisesti kevätkaudelle, sinun ei tarvitse varata tuntia Extrassa. Peruutathan tuntisi sähköpostitse, jos et jatka ratsastusta kevätkaudella.

Palvelemme mielellämme sähköpostitse kaikissa tunteihisi liittyvissä asioissa.


OPETTAJAT

Kevätkaudella toivotamme Laura Porthanin tervetulleeksi takaisin viikoittaiseen opetystyöhön. Kiki Nyberg jatkaa kurssiluontoisesti. Muutoin opettajisto säilyy ennallaan.Työvuorot voivat vaihdella kauden aikana.HEVOSET

Syyskauden alussa piti lopettaa muutamia ihania poneja ja hevosia. Lapsille ja aikuisillekin voi olla vaikea ymmärtää, miksi näin on.

Hevonen on lähtökohtaisesti liikkuva, ihmisen ratsastuskäytössä oleva iso eläin, jonka elämänkaaren pituus vaihtelee yksilöiden välillä.

Hevosen heikot kohdat ovat yleensä sen jalat, joihin voi tulla vaivoja. Kun hevosen jalka on kipeä, se ontuu, eikä ontuvaa hevosta milloinkaan missään olosuhteissa voi käyttää ratsastukseen.

Jalkavaiva voi olla akuutti ja paranee levolla tai/ja lääkityksellä.
Toisinaan jalkavaivat ovat kroonisia tai hevosen rakenteellisia ongelmia, joiden hoitaminen on yleensä mutkikkaampaa. Hevosilla voi olla nivelvaivoja tai jänneongelmia. Näitä yritämme hoitaa eläinlääkäreiden kanssa parhaalla mahdollisella osaamisella, mutta joskus ennuste paranemiseen on huono ja jos emme saa hoidettua hevosta ontumattomaksi, on päätös lopettamisesta tehtävä.

Hevonen on luotu liikkumaan neljällä jalalla, ontuvia hevosia emme voi pitää eikä Suomen keliolosuhteissa ole useinkaan mahdollisuutta tarjota lajinmukaista laidunelämää hevosille, eikä se ole ekologisesti kestävää toimintaa.

Aina emme voi ennakoida tilanteita, esim.paha ähky tai jalan murtuminen ovat tilanteita joissa hevonen eläinsuojelullisista syistä on lopetetettava, ettemme aiheuta aiheetonta kärsimystä.Näitä tilanteita on onneksi harvoin ja hyvällä hoidolla ja turvallisella toiminnalla olosuhteista huolehtien teemme yhdessä parhaamme välttääksemme näitä tilanteita.

Voimme kaikki yhdessä edistää hevosten elämänlaatua toimimalla aina hyvien hevostaitojen mukaan ja ratsastamalla hevosystävällisesti.

Kunnioituksesta hevosen hyvään elämään on meidän huolehdittava asianmukaisesta lopetuksesta myös.


UUDET HEVOSET

Ihana 12-vuotias ponitamma Rosalinda eli Rosa on muuttanut ponitalliin ja on jo kevyesti mukana tunneilla.

Irlannista on viime viikolla saapunut kaksi komeaa ruunaa;

Rhaegar eli Reino on 11-vuotias taituri. Kilpaillut esteillä jo kerännyt mukavasti pisteitä Irlannissa kouluratsastuskisoista.

Rehill Black Diamond eli Timppa on 12-vuotias kiltti allrounder, joka tulee suoraan kasvattajaltaan. Timppa on mennyt maastossa, ketunmetsästyksessä, pieniä estekisoja ja kouluratsastusta.KOULURATAKURSSI MAANANTAISIN

Maanantaisin 21.11-5.12 klo 20.30-21.15 K.N-special kouluratakurssi ja kurssin jälkeen on mahdollisuus osallistua rataharjoitukseen ja  tähtikisaan. Ilmoittaudu rohkeasti,ota vaikka omasta ryhmästä kaveri mukaan ja yllätyt kuinka kivaa on kouluradan ratsastaminen!


AIKUISTEN HOITOTREFFIT JA KAHVIT

Muutama onnistunut tapaaminen on jo pidetty.

Ratsastustaito ja tekninen osaaminen voi kehittyä ja syventyä, kun opit lukemaan hevosta, ymmärrät sen perustarpeita ja käsittelytaitosi kehittyy. Kannustan kaikentasoisia ratsastajiamme osallistumaan! Kokemuksemme mukaan  aikuisratsastajiemme hevostaidoissa on petraamista, todella innostamme osallistumaan.


Seuraa Extraa rästituntien, lisätuntien ja muiden tapahtumien osalta. Tunnuksillasi avautuu juuri sinulle sopivia tapahtumia, voit aina varata vapaasti.

Tuo ystäväsi mukaan Joulujuhlaan 17.12!


Mukavaa syksyn jatkoa, Team Primus

Tallilla tapahtuu

Rataharjoitukset ja kilpailut

2022-10-24T21:11:49+00:00