Loading...

RATAHARJOITUKSET

Järjestämme kauden aikana useita mahdollisuuksia harjoitusratoihin. Nämä tilaisuudet ovat nimenomaan harjoittelua, eivätkä kilpailuja.

Radan ratsastaminen on kehittävää ja mainio tapa saada palautetta omasta ratsastuksesta. Oman tason arvioinnissa ja tavoitteiden asettelussa radan ratsastaminen on selkeä ja hyvä mittari.

Toivomme, että kaikki ratsastajat omalla tasollaan rohkenevat mukaan rataharjoituksiin, se on hauskaa ja kehittävää!

KILPAILUT

Kilpailuja järjestämme kotitallilla muutaman kerran kaudessa ja kilpailuihin voivat osallistua rataharjoituksiin osallistuneet ratsastajat.

Tallin ulkopuolisiin kilpailuihin osallistuvat ensisijaisesti Talent valmennusryhmät, mutta pyrimme järjestämään mahdollisuuksia myös muille ratsastajille kysynnän mukaan.

OSALLISTUMINEN

Rataharjoituksiin kutsumme mukaan kaikki ratsastajat ja kilpailuihin lähtevät ratsukot, joilla on mahdollisuus onnistua hyvällä tasolla.

Tule rohkeasti mukaan, opettajat ohjaavat sinut mielellään oikeisiin luokkiin ja tilaisuuksiin.

Ilmoittautumiset: EXTRA:ssa tai sähköpostitse ratsasta@primustalli.fi.
Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli jostain syystä et pääsekään osallistumaan, saat korvata kauden aikana rästitunnilla tai ratsastaa itsenäisesti.

HUOM! Tarkista opettajaltasi, mihin luokkiin voit ilmoittautua! Edelliseltä luokkatasolta pitää olla useita hyviä suorituksia ennen siirtymistä vaikeampaan luokkaan.

Osallistumismaksu 50€

KILPAILULUOKAN VALITSEMINEN

Oikean luokan valitseminen kilpailuharjoituksiin koostuu useasta osatekijästä.

Ratsastajan oman tason lisäksi on otettava huomioon harjoittelun määrä, millä hevosella ratsastaa, millaisia luokkia on tarjolla jne.

Annamme suuntaa-antavat ohjeet, joilla pystyt arvioimaan tasoasi oikein.

Esteluokissa kun olet ratsastanut puhtaan ja varman suorituksen seitsemästä kymmeneen kertaa tietyllä tasolla, olet ehkä valmis siirtymään seuraavaan luokkaan. Monet ratsastajat tarvitsevat pidempään siirtyäkseen seuraavalle tasolle. Estekorkeus ei ole varsinainen tasosi mittari, vaan esimerkiksi se, kuinka tulet toimeen erilaisten hevosten kanssa ja kuinka hyvin hallitset ratsastustasi radalla. On paljon myös hevosesta kiinni, mitä luokkaa kannattaa hypätä. Kaikilla hevosilla kaikilla tasoilla opit ja kehityt ratsastajana.

Kouluratsastuksessa saavutettuasi useamman kerran tulostason lähellä 60 %, voit miettiä siirtymistä seuraavaan luokkaan. Siirtymiset seuraavalle luokkatasolle vaativat usein aikaa, sillä kouluratsastuksen arviointiperusteet muuttuvat luokkien vaatimustason mukaan.
Helppo C- tason luokissa arvioidaan ratsastajan istuntaa, apujen käyttöä ja täsmällisyyttä sekä ratsukon keskinäistä harmoniaa. Helppo B- tason luokissa kiinnitetään jo enemmän huomiota tapaan, jolla hevonen liikkuu ja kantaa itsensä. Oletkin valmis helppo B-tason luokkaan vasta, kun hevosesi liikkuu kuolaintuntumalla tasaisesti ja pyöreästi. Helppo A-tasolla radalla esitettävät tehtävät ovat jo selvästi vaikeampia kuin helppo C- ja helppo B-luokissa. Helppo A-luokissa ratsastajan tulee olla harjaantunut ja hevosen hyvin koulutettu.

Opettajat ovat sinua varten ja ohjaavat mielellään sopivaan luokkaan. Ratsastajan kehityt paremmin ja hevosesikin nauttii suorituksesta enemmän, kun luokan taso on oikea ja pytyt nauttimaan ratsastuksesta myös kisatilanteessa. Radan ratsastaminen kummassakin lajissa on kehittävää ja antaa sinulle paljon tietoa tasostasi ratsastajana. Vaikka et olisikaan kilpailuhenkinen, radan ratsastuksesta voit nauttia ja oppia paljon!

KOULURATSASTUS

Ryhmäratsastus on mainio tapa tutustua kouluratsastuksen arviointimenetelmiin ja saada palautetta omasta ratsastuksesta. Olemme kehittäneet palkitsemis-ja palauttenantosysteemiä siten, että jokaisen ryhmän jälkeen tuomarin suullinen palaute ja ryhmän palkitseminen. Saat myös kirjallisen palautteen.

Kouluratsastus on laji, jossa edistyminen usein ottaa aikaa. Kannustamme ratsastajiamme osallistumaan sopiviin luokkiin, jotta onnistumisen mahdollisuudet ovat olemassa. Voit ratsastaa samalla luokkatasolla useita kertoja tai useita kausia. Ensisijaisesti kilpailuharjoituksen tarkoituksena on antaa jokaiselle ratsastajalle palautetta oman ratsastustaidon tilasta.

ESTERATSASTUS

Arvostelumenetelmä Clear Round = kaikki pienimmän virhepistemäärän enimmäisajan puitteissa saavuttaneet ratsukot palkitaan ykköspalkinnolla.

Arvostelumenetelmä 367.1 = ratsukon ollessa ensimmäisen vaiheen jälkeen virheittä enimmäisajan puitteissa, jatkaa toiseen vaiheeseen, jossa ratkaisee virhepisteet ja aika.

Taitoarvostelu = Suorituksen arvioi taitotuomari, joka pisteyttää ratsukon etenemisen ja hypyt radalla arvioiden mm. tempoa, lähestymisiä esteelle ja ratsastajan asentoa.

Tallilla tapahtuu

Rataharjoitukset ja kilpailut

2018-10-07T21:46:18+00:00